27 АВГУСТ 2020 г.

Mинистърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов във Варна

На 25.08.2020г. във Варна По време на посещението си здравният министър се срещна с изпълнителните директори на УМБАЛ "Света Марина", МБАЛ "Света Анна" и МБАЛ Варна към ВМА, както и с екипа на РЗИ - Варна и областния кризисен щаб.
Той увери, че в областта има достатъчно свободни легла, като в УМБАЛ "Света Марина" има 50 инфекциозни легла, от които 20 са свободни, в МБАЛ "Света Анна" - 15, от които 5 свободни, а МБАЛ Варна разполага с 20 легла, от които 7 свободни. По думите му при по-голям натиск върху системата е създадена организация и има готовност пациенти да бъдат настанявани и в МБАЛ-Девня и в МБАЛ "Еврохоспитал".
Министър Ангелов представи данни за разпространението на COVID-19 в областта. От началото на епидемията са установени 1167 положителни лица, от които излекувани са 697, починали са 27, а 399 са поставени на домашно лечение. Хоспитализираните в лечебни заведения пациенти са общо 64. От тях 41 са настанени в УМБАЛ "Света Марина", 10 - в МБАЛ "Света Анна", а 13 са хоспитализирани в МБАЛ Варна.

20 АВГУСТ 2020 г.

Информация относно условията и процедурата за предоставяне на разрешение за спазване на американски ограничителни мерки от страна на европейски икономически оператор като изключение от Блокиращия регламент.

17 АВГУСТ 2020 г.

На 14.08.2020г. се проведе тържество по повод Денят на Варна и годишнина от създаването на Областна администрация Варна


С конституцията на Република България, приета през 1991 г. се въвежда ново административно деление и нови административно – териториални единици - областите. С решение №419 на МС от 4 декември 1991г. Областните народни съвети се преобразуват в Областни администрации. Възстановява се и се утвърждава фигурата на областния управител като ръководител на новата структура, а негови помощници са заместник областните управители.

По инициатива на г-н Илиян Карагьозов- заместник областен управител, бе създадено паметно табло на заместник областните управители на област Варна за периода от 19.12.1991г. до настоящият момент. Заемалите длъжността бяха поканени на тържество по повод Денят на Варна и годишнина от създаването на Областна администрация Варна, на което г-н Стоян Пасев- областен управител им връчи екземпляр от паметното табло и подчерта значението на институцията за утвърждаването на държавността.
11 АВГУСТ 2020 г.

Работна среща на координационния център за област Варна във връзка с постановление № 100 на МС от 08.06.2018 г.

Във връзка с постановление № 100 на МС от 08.06.2018 г. за създаване и функциониране на Механизъм за съвместна работа на институциите по обхващане, включване и предотвратяване на отпадането от образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст в областна администрация Варна се проведе работна среща под председателството на зам.-областен управител Илиян Карагьозов. На срещата на координационния център за област Варна присъстваха директор РДСП Варна, представители на ОДМВР Варна и общините в областта. Основна тема бе работата по обхват и включване на деца и ученици в образователната система и предотвратяване на отпадането на вече включени такива.

10 АВГУСТ 2020 г.

Областният управител награди военнослужещи по случай 141 години от създаването на ВМС

На 7 август 2020г. на тържество по повод 141-ата годишнина от създаването на ВМС, в присъствието на министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, и представители на местната власт в града Стоян Пасев отличи военнослужещи от състава на ВМС за доказан висок професионализъм при изпълнението на задачите си.